【家庭關係】老公放假不停打機唔湊仔 媽媽大呻︰有咗小朋友都繼續咁?

【家庭關係】老公放假不停打機唔湊仔 媽媽大呻︰有咗小朋友都繼續咁?

人與人相處是一門學問,特別是夫妻間的感情,往往會因為生活瑣碎事而吵架,因此雙方都應該給予彼此磨合的時間和空間,這段關係才能一直走下去。最近有女士就因為與老公的相處問題,在網上討論區發帖詢問網民意見。根據她的描述,她的老公放假時就「12點不露」,起床後就不停打機,沒有照顧小朋友的想法,因而大呷抑鬱,雖然有不少同路人都明白她的感受,可是有些網民卻反鬧女士…

按圖了解故事的發展︰

延伸閱讀︰【職場兩性】與同事女友日日見 夜晚仲要傾兩個鐘電話 打工仔無奈︰究竟仲有咩好講?!

有拍拖的人,應該常常聽到「拍拖時當你係寶,結咗婚當你係草」這句說話。拍拖熱戀時期,雙方當然會投入更多心機維持關係,但婚後愛情昇華至感情後,生活變得平淡在所難免。不過如果拍拖時期,已被對方的家長出口講「盡男朋友本份」,每月被要求給家用女友媽媽,你又會點諗呢?

延伸閱讀︰【兩性關係】男友出Bonus打機課金$8000 女友嬲爆︰要適可而止囉!

延伸閱讀︰【職場兩性】社會人男友拍拖一個月就計劃結婚生仔、要求見家長 係恐怖情人先兆?


最新專訪片︰

智將情侶Cherry李星熲 離開100毛往外闖做Slash創業:「我以前真係好怕醜!」

⏩⏩  需要請人?立即刊登招聘廣告!  ⏪⏪

Look out for further updates on our Facebook fan page!

Related News

  • 【見工面試】獲公司取錄卻遭母親大罵 求職者:咒我未過試用期就被炒⋯

  • 【伏工特徵】6個同事5個走!應否馬上離職?網民:成班拉隊走實有問題!

  • 【職涯規劃】打足廿年工因老細移民「被炒」 40歲事主嘆:搵唔返咁嘅人工⋯⋯

  • 【見工面試】HR點解會問「有無經濟壓力」?網民:正常公司唔會問⋯⋯

刊登招聘廣告
;